Bananen kleuren classificatie met een tablet

Bananen kleuren classificatie met een tablet

Dit visionsysteem is ontwikkeld om de exacte kleurrijpheid van een banaan te bepalen met alleen een tabletcomputer. Deze klant heeft een bananenrijperij waar de kleur van de gerijpte bananen cruciaal is om ze naar de winkels te sturen.

Classificatie van kleur is afhankelijk van de menselijke perceptie. Dit is niet alleen maar classificeren tussen groen of geel. Dit is kiezen tussen 7 kleurstappen van geelgroen tot groengeel. Alleen getrainde kwaliteitsingenieurs kunnen het verschil zien. Deze kwaliteitsingenieurs hebben al tabletcomputers bij zich, dus dit zou ideaal zijn om de classificatie uit te voeren.

Kleurenclassificatie is vrij moeilijk, maar het is nog moeilijker om met talrijke lichtomstandigheden om te gaan. We hebben een manier ontwikkeld om het beeld te corrigeren zodat er bijna geen invloed van het omgevingslicht is, ongeacht de bron. Dit geeft het voordeel dat de operator een classificatie kan doen in een slecht verlichte bananenrijpe cel of in een zeer heldere logistieke hal met veel tl-verlichting. Het classificatieresultaat zal hetzelfde zijn bij het classificeren van een doos bananen in beide lichtomstandigheden.

Omdat het vasthouden van een tabletcomputer in de hand niet helemaal hetzelfde is als een statisch sterk geconditioneerd gekalibreerd machine vision systeem, moesten we ervoor zorgen dat het beeld zo goed en zo geconditioneerd mogelijk is. Maar lukt als elke operator een andere lichaamslengte heeft en ander 'dynamisch gedrag'? We hebben een procedure ontwikkeld die ervoor zorgt dat elke foto op dezelfde hoogte wordt genomen met de doos bananen gecentreerd en uitgelijnd, met de juiste focus en de juiste helderheid.

VOLG ONS

Bulckaert Machine Vision LinkedInBulckaert Machine Vision Youtube


CERTIFICAAT

MvTec license logo

Over BMV

▶  Wie zijn we?
▶  Hoe we werken
▶  Ons team
▶  Vacatures


Privacy en cookies      ® 2017 Lieven Vanhercke