10µm nauwkeurigheid haarspeld positie meting

10µm nauwkeurigheid haarspeld positie meting

Dit systeem vindt de exacte positie van een gat om een koperen buis door te laten. Het moeilijke onderdeel van het project was het mechanisch/optische ontwerp. Er is geen enkele manier om naar dit gat te kijken zonder dat de leidingen uw zicht blokkeren. Daarom werd het mechanische ontwerp voorzien van eerste oppervlaktespiegels om het gewenste beeld in de lens van de camera te brengen. Op deze manier keken we door de drievoudige rij haarspelden in elke mogelijke draairichting van de kop van de machine.

Deze toepassing werd gekalibreerd met een 10 x 10 mm kalibratieplaat (zie galerij) en heeft een nauwkeurigheid van 10µm.

Het oorspronkelijke doel van het project was om de positie van een robot te corrigeren na een grove beweging. Deze machine moet zeer nauwkeurig zijn omdat hij een lange kogelvormige staaf in een lange koperen pijp 'schiet'. Als de positie van de kogel niet nauwkeurig genoeg is, buigt de kogel af op de buis en beschadigt het product en de machine.

Om onderhoudsredenen is onze toegevoegde mechanische bevestiging magnetisch en zelfaanpassend. Zo kan zelfs een ongetrainde operator het systeem verwijderen voor het onderhoud van de onderlaagse hydraulica en zet het systeem weer aan zonder de kalibratie ongeldig te maken.

VOLG ONS

Bulckaert Machine Vision LinkedInBulckaert Machine Vision Youtube


CERTIFICAAT

MvTec license logo

Over BMV

▶  Wie zijn we?
▶  Hoe we werken
▶  Ons team
▶  Vacatures


Privacy en cookies      ® 2017 Lieven Vanhercke